Nog 90 dagen

Hardloopspektakel bij terugkeer Ruitenburg Run Maasdijk

Hardloopspektakel bij terugkeer Ruitenburg Run Maasdijk

Een hele mooie comeback van de Ruitenburg Run Maasdijk afgelopen zaterdag. De 30e editie was zonovergoten, goed te doen qua temperatuur en trok verdeeld over de 5 kilometer, 10 kilometer en de Jeugdloop 500 deelnemers. Er werden ook scherpe tijden gelopen en PR’s sneuvelden. De sfeer in Maasdijk was uitstekend en de lopers konden genieten van muzikale begeleiding van Showband GLAZ en goede verzorging onderweg en na afloop.

10 kilometer Ruitenburg Run

Op de 10 kilometer heren trok Dominic Bersee van Olympus ‘70 de overwinning naar zich toe. Met een 31:24 had Maasdijk weer een snelle winnaar. De top 3 bestond verder uit Maarten van Zetten en Habtom Okbamichael, die ook onder de 32 minuten wisten te finishen.

In de 10 kilometerwedstrijd bij de vrouwen ging het ook snel en bovendien was het close tussen de nummers 1 en 2. Rose Enthoven pakte door een snelle tweede ronde de 1e plek met een tijd van 36:44 en op slechts 6 seconden was het Lorraine Ravestein die de finish op het Spektakelveld over kwam. De 3e podiumplek was voor Daphne Lamboo.

Hardloopspektakel bij terugkeer Ruitenburg Run Maasdijk

5 van Dael

Olympus ’70 loper Bram van Druten ging voor de overwinning op de 5 km en pakte direct het initiatief. Hij stond de daardoor verworven koppositie niet meer af. Zijn finish werd geklokt op precies 15 minuten. Een toptijd in Maasdijk! Tweede op de 5 km werd Mike Teekens (15.23) en derde Menco Schuurman (15.42). Vermeldingswaardig is ook dat de 16-jarige ’s-Gravenzander Torsten Meijer als vierde eindigde in 15.51. Daar gaan we meer van horen.

De wedstrijd bij de vrouwen werd met een hele mooie tijd van 17:45 gewonnen door de Elsbeth Ciesluk. In totaal bleven 4 vrouwen onder de grens van 20 minuten. Want ook Lindsey Faken (18:58) Pauline Twornicki (19:19) en Saskia Lensink (ook 19:19) deden de klok snel stoppen.

Beekenkamp jeugdloop

Ook de Jeugdloop stond weer op het programma nadat de seniorenwedstrijden gelopen waren. Zo konden veel deelnemers hun kinderen aanmoedigen of begeleiden bij hun rondje van 350 of 700 meter. Veel fanatisme was er te zien bij de kinderen. Hardlopen is natuurlijk ook een leuke sport!

Naar de toekomst

De organisatie van de Ruitenburg Run nam na afloop afscheid van twee mannen met een echt hart voor de lokale hardloopsport. Rinus Huis en George Steentjes hebben vele jaren de loop in Maasdijk vormgegeven. Bij de volgende edities zullen ze vast te vinden zijn rondom het parcours. De organisatie is grotendeels al aangevuld en gaat op naar de 31e editie in 2023 waarin samen met sponsors en vrijwilligers weer gegaan wordt voor een mooie middag sport in Maasdijk.