Donder en bliksem bij Ruitenburg Run Maasdijk

Donder en bliksem bij Ruitenburg Run Maasdijk

Wat een dag, wat een temperatuur, wat een indrukken en wat een spannende finish. Waar de dag tijdens de start van het Bakkerij Vreugdenhil Sportief Wandelen nog begon met regen en een klap onweer, was er sprake van droog, maar wel bewolkt weer bij de start van de 10 km Ruitenburg Run Maasdijk en de 5 km van Dael. De warmte van de afgelopen dagen hield de gemoederen bezig, maar heeft geen stempel gedrukt op de gezelligste loop van het Westland, die ook dit jaar georganiseerd is tijdens het Zomerspektakel Maasdijk. De 29ste editie was goed voor bijna 650 hardlopers en wandelaars en de organisatie kijkt tevreden terug.

Startschot
Het startschot werd dit jaar verricht door Tim Kester, die namens de hoofdsponsor alle deelnemers aan het hardloopfestijn over de startlijn liet gaan, maar ook zelf liep Tim zijn rondje mee. De extra waterpost was precies wat deelnemers nodig hadden en zorgde voor de nodige verkoeling. Het functioneel hardloopshirt dat nog in lengte van dagen in Westland en omgeving te zien zal zijn, is na afloop van de 10 kilometer tellende Ruitenburg Run en de 5 van Dael door alle deelnemers opgehaald.

Bakkerij Vreugdenhil Sportief Wandelen
De officiële start van het Bakkerij Vreugdenhil Sportief Wandelen was om 8 uur in de ochtend, maar de eerste wandelaars meldden zich al eerder. Sommige hadden een weekje kunnen herstellen van de Nijmeegse Vierdaagse, maar we hebben dit keer ook veel gelegenheidswandelaars gezien. De wederom nieuw uitgezette en goed uitgepijlde routes van 10, 17 en 25 kilometer brachten vele enthousiaste reacties, zeker ook omdat iedereen een zakje met lekkernijen van Bakkerij Vreugdenhil mee kreeg voor onderweg. Na de binnenkomst kregen de wandelaars een lekker bakje cherrytomaatjes mee van Combivliet.

Medaille voor de jeugdige deelnemers
Ook dit jaar tijdens de Beekenkamp Jeugdloop was er de uitreiking van een medaille aan de deelnemende jeugd. Dat dat een extra trigger was, bleek wel uit de drukke tijd voor An Beekenkamp, sponsor en naamgever voor dit jeugdfestijn. Maar liefst 55 enthousiaste, jonge talenten liepen 350 of 700 meter hard en ontvingen na afloop een mooi T-shirt, lekker ijsje én een mooie medaille.

Uitslagen
De 5 van Dael werd dit jaar bij de mannen gewonnen door Mike Teekens in 15.17 en bij de dames was dit Moniek van Lieshout in een tijd van 18.40. Mohammed Owmaarir kwam bij de Ruitenburg Run van 10 km in 30.30 minuten als eerste over de finish. Bij de dames boekte Rose Enthoven met 37.18 minuten haar overwinning. Het was weer een dijk van een loop tijdens een topdag!


Volgend jaar is het feest!
In de jaren ’70 is ons evenement gestart onder de naam Oranjesluisloop in Hoek van Holland, waarna in 1990 de loop werd omgedoopt tot de Jan Knijnenburgloop en sindsdien wordt het evenement gehouden in de United States of de Maasdijk. Later zijn we verder gegaan onder de naam Zwirs-Knijnenburgloop, de VTM Loop en sinds vorig jaar Ruitenburg Run Maasdijk. Volgend jaar wordt een bijzonder jaar, want dan hebben we een jubileum te vieren, namelijk de 30e editie van een Dijk van een Loop! Het organisatiecomité laat dit niet zomaar aan zich voorbij gaan en we gaan dit feestje volgend jaar samen met u vieren. De eerste verkennende gesprekken hebben al plaatsgevonden, daar gaan wij u later nog verder over informeren. We gaan er hoe dan ook een Spektakel van maken!